24 april 2009

Veckans bevingade ord - vecka sjutton

"Alla fattar vad mänskliga rättigheter går ut på och känner till Amnestys arbete. Ponera att det finns ett litet gäng militanta människorättsaktivister som gör räder mot kinesiska fängelser och befriar politiska fångar. Korkade som de är släpper de dock ut alla i en stor skog mitt i vintern så att fångarna fryser ihjäl.

Detta skulle vara extremt korkat och man skulle bli arg på gruppen. Men skulle det vara en förevändning för att förakta hela människorättsrörelsen? Skulle man skuldbelägga Amnesty och andra bra organisationer, idiotförklara deras medlemmar och kritisera de politiker som insett det vettiga i deras kamp?"

Ett utdrag ur Nima Dervishs senaste kolum/blogginlägg. som är en reaktion på en debattartikel av moderaten Henrik von Sydow där den senare anklagar Socialdemokraterna för att ha "flörtat med militanta djurrättsrörelser" under våren 2006 då den (s)-ledda regeringen lade fram ett förslag att förbjuda pälsdjursuppfödning i Sverige.

1 kommentar:

  1. Ett annat trevligt citat:
    "En liten fet shetlandsponny i högt gräs kan vara så lik ett vildsvin, vare sig det är ett år eller äldre, att ingen av de som här skriver och gapar om synd och skuld kan med synen skilja dessa två arter från varandra nattetid i dåligt ljus. Man kan inte särskilja djuren med enbart ögat och här har skytten gjort ett misstag, vilket vet jag ej."

    (ett försvarstal om en jägares felskjutning av häst istället för vildsvin. Från Jakt & Jägares website)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.